Udstillingen "Gennem Ild og Vand" på Skive Bibliotek.

I perioden 28. september til 9. oktober kører udstillingen på Skive Bibliotek.

Der er officiel åbning med panel drøftelse med bl.a. 4 lokale veteraner samt foredrag ved major Kim R. Kock onsdag den 30. september kl. 19 og med Jakob Panton mandag den 5. oktober også kl. 19. Begge foredrag gennemføres på Skive Bibliotek.

For begge foredrag og deltagelse i åbningsmødet med panel bestående af bl.a. 4 veteraner, er det nødvendigt at tilmelde sig via opslag, køb billet. Det er gratis, undlad at bestilleden i hardcopy, så kommer der en billet på jeres mail!!

FN 75 ÅRS MINDEMEDALJE

GENNEM ILD OG VAND, SKIVE BIBLIOTEK.

AKTIV UDSTILLING på SKIVE BIBLIOTEK 28.september til 9. oktober 2020
NB! For begge foredrag og deltagelse i åbningsmødet med panel bestående af bl.a. 4 veteraner, er det nødvendigt at tilmelde sig via opslag, køb billet. Det er gratis, undlad at bestilleden i hardcopy, så kommer der en billet på jeres mail!!
Udstillingen bringer dig gennem 70 års udsendelser. Du får et historisk og nærværende overblik over alle de danske udsendelser fortalt gennem personlige historier, billeder og breve koblet sammen med fakta om Danmarks mange missioner.
 
Gennem VR-teknologi gør vi det muligt at navigere mellem den fysiske og digitale udstilling. Udstillingen består af tre stationer, som kæder VR, objekter, lyd- og lysdesign samt infografik sammen. Afhængig af udstillingsmodel sker den digitale oplevelse enten gennem den besøgendesegen smartphone, eller, ved bemandet udstillinger og særlige arrangementer, sker det også gennem VR-briller.
 
Der bliver løbende udviklet undervisningsmateriale målrettet udskolingen og ungdomsuddannelserne. Det kan hentes på her og er frit tilgængelig.

Udflugt til Ertebølle Centret og Uniforms Museet i Strandby.

Så går turen tilbage til stenalderen når vi lørdag den 12. oktober besøger Ertebølle Centret. Vi får en rundvisning i museet og herefter indtager vi frokosten på Trend Kro og gør klar til en tur langs stranden og skoven. På vej hjem besøger vi Uniformsmuseet i Strandby. Fælles kørsel. Tilmelding i Caféen eller på mail til formanden preben.sloht@gmail.com eller via Facebook, senest torsdag den 10. oktober 2019.

Vi mødes ved Caféen kl 0845 og forventer at køre kl. 0900. Ertebølle Centret åbner kl. 1000 og vi håber at få midler fra Veterancentret således vi kan få en guide på. Ca. kl. 1200 får vi frokost på Trend Kro og herefter går vi en tur langs standen/i skoven inden vi kører til Militær Museet i Strandby, hvor vi besøger uniformssamlingen. Vi forventer at være i Skive ca. kl. 1700.

Vel Mødt til en tur for hele familien.

Veterandag - skydning og grønt samvær.

Lørdag den 26. oktober - Skive Kaserne.

Mød andre veteraner fra området og få en smagsprøve på Hjemmeværnet!

Hvis du har været udsendt som soldat og savner fællesskabet med andre veteraner, så er denne dag et tilbud til dig.

I Hjemmeværnet kan vi tilbyde dig og andre veteraner et unikt fællesskab, hvor I kan mødes, dele oplevelser, tale om hverdagen og rent faktisk udnytte jeres mange skarpe kompetencer.

Samtidig har vi i Hjemmeværnet brug for de skarpe kompetencer, du har i din rygsæk. Vi vil gerne lære af de bedste, og derfor vil vi gerne invitere dig indenfor.

Arrangementet er gratis og helt uforpligtende i forhold til at blive medlem af Hjemmeværnet. Inviter også andre veteraner med.
OBS: Vi vil gerne have din tilmelding på hdmvj@hjv.dk eller 72420614

ENGAGE WEST 2020.

Chefen for Ingeniørregimentet, oberst Christian Arildsen, deltog i årets ENGAGE Festival på Refshaleøen i København og mødte her mange gamle kendinge og veteraner.

Christian udtaler:

Jeg deltog i en fantastisk ENGAGE festival på Refshaleøen i lørdags!

Jeg genså ufatteligt mange veteraner og pårørende, som jeg har lært at kende over mine 40 år som soldat.

Jeg har aftalt med folkene bag ENGAGE, at der osse skal gennemføres en ENGAGE festival i Jylland til næste år:

ENGAGE West.

Så slipper man for at køre i bus og være på farten 21-24 timer, hvis man er jysk veteran eller deltager.

Nu har jeg virkelig brug for jeres HJÆLP!

Jeg er meget langt med planerne om at placere ENGAGE West på Skive Kaserne, hvor vi har hegn, strøm, vand, toiletter, scene og backstage og masser af dygtige håndværkere til sådan et projekt. Kort sagt bliver det meget nemmere i Skive end på Refshaleøen.
Desuden er der indkvartering så veteraner, kan forlade festen, når man har fået nok og har behov for fred.

Jeg har brug for Jer til at sprede budskabet, så vi er sikre på en succes i Jylland i første huk! Successen skabes ved, at vi finder sponsorer, frivillige samt deltagere nok.

Tidspunktet bliver enten i maj eller i august 2020.

Hvad siger I?
Hvor mange veteraner og deltagere kan vi trække til ENGAGE West?
Og vil I være med som hjælpere?

Christian
(Kommende festivalarrangør)

Til alle veteraner og pårørende.

Vi får brug for ikke alene mange hænder til at bringe denne event i land, men også nogle gode lokale sponsorer, der vil støtte op om dette arrangement. Kender du nogen, din arbejdsplads eller familie, der kunne tænke sig at være sponsor, så orienter dem om dette tilbud.

Der afholdes et møde for interesserede således:

Regimentchef Oberst Christian Arildsen er den 3. juli kl. 17.00 vært for et arrangement i Officersmessen på Skive Kaserne, hvor Jeppe Michael Jensen, initiativtager til Festivalen, vil være tilstede og fortælle om projektet, samt forhåbentligt "høste" tilstrækkeligt med tilkendegivelser til at vi kan gå videre med ENGAGE West.

Jeppes netværk i det jyske er ikke hvad det har været, så kære jyske venner, har jeres virksomhed eller kender I en eller flere jyske virksomheder, som har lyst og mulighed til at bakke op, så skal i være så hjertelig velkommen den 3/7. Send mail til Jeppe på jmj@veteranfonden.dk eller ring til mig på + 45 23 900 136 eller Christian på + 20 60 44 05.

Håber at se mange stærke, seje og velhavende jyder på Skive Kaserne den 3. juli kl. 17.00.

NB! Arrangementet er kun for mulige sponsorer, hjælpere vil blive inviteret senere.

Vel mødt!

 

Besøg på Brandstationen i Skive.

Markering af Flagdagen for hele familien.
Onsdag den 7. november kl. 1800 mødes vi på Brandstationen i Skive, Engvej 4-6, hvor vi skal høre om Beredskabet i Skive og opland. Vi hører om deres arbejde og får lov til at se de forskellige køretøjer og materiel, der anvendes under de mangeartede opgaver både med slukning, ambulancetjeneste og de almindelige Falck-opgaver.
Vi mødes kl. 1800 og starter med Pizza og sodavand inden de frivillige brandmænd tager over og viser os rundt. Arrangementet er støttet af Veteranstøtten og afholde si samarbejde med Danmarks Veteraner Thy-Mors-Salling. Alle er velkomne, men det kræver tilmelding aht. forplejningen. VEL MØDT.
Tilmelding på Facebook: Veteran Café Skive eller til formanden: preben.sloht@gmail.com

senest tirsdag den 6. november aht. forplejningen.

Veteran Café Yxengård

Her en en lille præsentation af Veteran Oasen/Veteran Café Yxengård, der viser området i Tornby Klitplantage ved Hirtshals. Vi har fået tilbud om at benytte denne til aktiviteter, så vi planlægger på en tur i løbet af året. Kom gerne med ideer.

 
Se videoen på Facebook siden Veteran Café Skive.

Børnegrupper folder

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg støtter Caféen

Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg har doneret sit honorar fra deltagelse i underholdningsprogrammet Krejlerkongen på TV2. Honoraret er på kr. 3.750 som hun ikke må modtage, og hun har derfor besluttet, at beløbet går til det arbejde vi gør for veteraner og pårørende i Veteran Café Skive.

Vi har dermed allerede de første midler i hus til Caféens drift i 2017.

Samtidig har Skive Kommune fået tildelt kr. 250.000 til optimering af FamilieHuset, som vi i samarbejde med Gitte Andersen og kommunen har søgt om. Det var før omdannelsen af regeringen, så vi retter også en tak for denne støtte.

Vi sender en stor og dybfølt tak til ministeren for den store støtte, dette også set i lyset af ovennævnte støtte.

Sidste!

Minister Inger Støjberg har et stort hjerte for Veteran Café Skive, hvilket sidst markerede sig ved en donation fra Inner Wheel Aalborghus, hvor ministeren havde holdt foredrag.

Hun har lovet at besøge Caféen ifm. Flagdagen og kigger ind og holder et indlæg om "Livet på Christiansborg" og hendes engagement for vore veteraner. Nærmere tilgår når vi har programmet fra Skive Kommune/Ingeniørregimentet.

Regeringens Veteran tiltag

Nedenfor kan du finde regeringens bud på den nye Veteranpolitik og Servicetjek af Veteranindsatsen. Der mangler dog stadig en kontant stillingstagen til behandlingstider mv. Det kan ikke være rigtigt, at en særdeles syg veteran skal føre bevis for, at han har været udsat for det, han hævder. Det er umuligt for en soldat med kort tjeneste at få indsigt i alle Forsvarets papirer. Vi glæder os til at se alle detaljer. God læselyst.

http://danmarksveteraner.dk/wordpress/wp-content/uploads/2016/09/Danmarks-veteranpolitik-2016.pdf

http://danmarksveteraner.dk/wordpress/wp-content/uploads/2016/09/Servicetjek-af-veteranindsatsen-2016.pdf